Föräldrakväll om skolfrånvaro 16.11

Välkommen att delta i föreläsning och diskussion om skolfrånvaro onsdagen 16.11 kl. 18.00. 

 

Skolfrånvaro är ett växande problem både nationellt och internationellt och temat har även varit aktuellt i media den senaste tiden. Under denna föreläsning som riktar sig till vårdnadshavare till barn inom grundläggande utbildningen får vi höra bl.a. om bakomliggande orsaker till skolfrånvaro, tidiga tecken som kan utvecklas till problematisk skolfrånvaro och hur man som förälder kan hjälpa och stödja sitt barn om hen har svårt att komma till skolan. Föreläsare under kvällen är Katarina Alanko. 

 

Du kan delta i föreläsningen på distans eller komma fysiskt på plats. Vi ordnar fysiska föräldrakvällar på en skola i varje kommun och har skolkurator/skolpsykolog på plats vid skolorna under kvällen. Föreläsningen pågår kl. 18-19 och efter det har vi reserverat kl. 19-20 för diskussion och vårdnadshavarnas frågor till skolkuratorerna/skolpsykologerna. Du kan också fråga råd om du känner oro för ditt barns skolgång eller så kan du komma bara för att lyssna till diskussionen. 

 

Anmälning att delta på distans: https://link.webropol.com/ep/alanko1611 

 

Anmälning att delta vid Oxhamns skola, Jakobstad: https://link.webropol.com/ep/oxhamns

 

(Anmälan senast 13.11) 


 

Föreläsare: Katarina Alanko, Ps.D., docent i psykologi, ansvarig forskare vid Åbo Akademi 

 

Kommunerna Pedersöre, Jakobstad, Nykarleby, Larsmo, Kronoby och Karleby deltar i ett nationellt projekt Engagerande arbete i skolgemenskapen (Sitouttava kouluyhteisötyö) 2021-2023 och kommunernas svenskspråkiga skolor har tagit i bruk en ny handlingsplan vid skolfrånvaro och Wilma alert funktion. Detta tillfälle ordnas inom ramen av projektet och målgruppen för föreläsningen är alla vårdnadshavare i regionen.